sunnuntai 27. toukokuuta 2012

JUHLA HUUMASSA

            Oli tämän päivän teema, sillä seuramme puheenjohtajalla oli tänään syntymäpäivä ja mukana olleella juoksijattarella nimipäivä. Päivää oli juhlistamassa 9 juoksijaa + talon kovakuntoinen emäntä. Päivän kruunasi upea sää, joka laittoi väen siristämään silmiään, pyyhkimään hikeä, mutta ennen kaikkea nauramaan entistäkin leveämmin. Iloista sakkia, kuten aina.

           Lähdimme pienten kuvaussesongien jälkeen liikkeellle Karvoskylän koululta. Lämpötila oli jo klo.10.34 n.+18, eikä kevyttä tuulta edes huomannut olevan. Tässä joitakin kuvia lähtöpaikalta:

          Mihinpä päin lähettäissiin?

         Joukon nopein siinä etsii paikkaansa...

         Siinä paikalle tulleet liikkujat + yksi vielä kameran takana.


            Jälkimmäiset kuvat on otettu n.1,3km kohdalta, kun muutama liittyi vielä siitä matkaan. Läksimme hölkkäileen kevyesti kaikille sopivaa vauhtia kohti Karvoskylän kylätaloa ja siitä kohti Autiorantaa. Tässä koko lenkin (14,5km) kartta. Tunnelma oli kaiken aikaa välitön ja rento. Kilometrit kertyi lähes itsestään. Pari kaveria skippasi vaivojen vuoksi Autiorannalla tehdyn n.1,5km silmukan ja heidät saavutimme mukavasti hieman ennen juhlakalun, syntymäpäiväsankarin kotia, jossa odottivat kahvit.

             Hieman ennen kävelijöiden kiinni saantia läksin heidän etumatkaa kuromaan seuramme ehkä lahjakkaimman juoksijan, Matti Myllylän kanssa. Kiihdytimme hiljalleen vauhtia. Oman vauhdin saavuttaessa 16km/h tason, painoi Matti hieman kaasupoljinta ja kasvoi silmissä 5cm ja irtosi minusta kuin kärpänen painepesurin tieltä. Aivan huikeaa katsottavaa. Ei voi mitään, tuli ihan Bisletin timanttiliigan mailerit mieleen. 3,5m askel, mies kasvoi silmissä, rekvenssi oli toiselta planeetalta. Ei moisen vertaa, sanoisi Mauri Myllymäki - katsokaa! Tässä kuva lenkin jälkeen:

          Ihan niin kuin eivät oisi lenkillä käyneetkään-kö?

             Tilanne vaihtui pian loppukahveille. Talon emäntä oli kattanut upeat herkut terassille. Siinä sitä oli sitten kiva vaihtaa kuulumisia ja ajatelmia asiasta jos toisesta. Kyllä tällaisille yhteislenkeille kelpaisi tulla enemmänkin väkeä? Seurailkaahan ilimootuksia. Tässä vielä kuvia loppukahavittelusta:

            Syntymäpäiväsankarilla lakki päässä, kuten asiaan kuuluu.

            Kyllä hyvät kahaveet maistuu lenkin päälle

           Ja mukava jutustelu.

               Kiitos talonväelle hienon tapahtuman mahdollistamisesta ja kanssaliikkujille hyvästä seurasta!!!!


              Oli niin mukava tuo aamupäivän lenkki, että läksin aika pienin valmisteluin raapaiseen vielä palan lisää. Kiertelin tuon järven jokipenkkoja ja Savulan kautta, elikkäs 20,1km. Mukavan vaihtelevaa alustaa on varsinkin tuolla jokipenkalla tarjolla. Olisi pitänyt ottaa enempi juomaa mukaan kuin vain 2,5dl vettä. Olin melkoisen sippi viimeiset 5,5km. Suihkun ja pienen evästelyn jälkeen maistuikin sitten kunnon jäätelöannos grillillä. Oli muuten päivän toisen lenkin jälkeen paino vain 78,5kg.

             Tämä viikko tuotti 109km juoksua, 13,3km kävelyä ja 27km pyöräilyä. Harjoitustunteja tuli 13h 7min. Voipi olla, että otan ensi viikolle kevyen viikon.


Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 27.5.2012.

3 kommenttia:

  1. Vai oli puheenjohtajalla syntymäpäivä. Nyt kyllä hiukan harmittaa...kävimme näet hakemassa Karvoskylältä seuran uudet juoksuasut, emmekä osanneet edes onnitella, kun emme juhlapäivästä mitään tienneet. Täytyy onnitella myöhässä toisella kertaa, tai jos päivänsankari tätä lukee niin: ONNEA!
    Kivan lenkin olitte pyyhkäisseet. Menettekö ensi sunnuntaina? Kuinkas tuo jokipenkka? Onko
    hyvä juosta?
    WP

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan täytyi nyt oikein noita tulevia, omia sunnuntai päiviä kahtua kalenterista. Ihtelläni on noiden yhteislenkkien tiimoilta (jotka alkavat sunnuntaisin klo.10.30 Karvoskylän koululta, jollei toisin ilmoiteta) hiljaista pitkään, sillä olen joko töissä tai muissa riennoissa kiinni aina heinäkuun loppuun saakka. Sunnuntait ovat itselleni (3-vuorotyö yms.) hankalia, mutta uskoisin, että monet pääsevät ja tulevatkin mielellään nauttimaan kesäisistä sunnuntain yhteislenkeistä.

      Poista
  2. Terve WP! Mistäpä sitä kaikkia tietää ;) Saattaahan hän pian lukiakkin - ainakin puhelee usein lukeneensa. Ens vkl:na on Tukholman maraton, joten ainakaan tuo isäntäväki on poissa laskuista. Itse olen tän päivän jälkeen ollu aika puhki, että en oo vielä ens viikosta muuta suunnitellu kuin, että se on kevyt, eli n.40-50km. Ja että huomenna ois tarkoitus 8km palautella ja sitten päivä-pari huilia.
    Kyllähän sitä näitä yhteisjuttuja varmasti jauhetaan tulille. Ilmoittelen ensi tilassa, kun seuraava homma varmistuu. En nyt muista edes miten mun oma ens vkl menee esim. töiden osalta - 3-vuorotyöläinen, kun olen. Mutta tähän siis palataan. :)
    Jokipenkka on aivan paratiisi - varsinkin nyt, kun se on kuivunut. Jonkin verran on kuoppasillalta (n.4km) ajoittain mopojen/moottoripyörien uria, joissa joutuu miettiin meneekö heinikkoa vai kieli keskellä suuta. Onhan se kumpuilevaa ja kuoppaista, mutta oikein hyvää maastoa lihaksistolle. Tasaisesta tykkäävä voi tietysti vähän kurtistaa otsaa. Ja onhan siellä (esim. tuossa mun tän pvn lenkillä) sitä hiekkapohjaistakin ihan mukavasti. Oikein rauhallinen, paratiisimainen baana. Voidaan käydä joskus kaksistaankin, jos sattuu lenkit samoihin aikoihin. :)

    VastaaPoista