maanantai 13. elokuuta 2012

UUSI MIES

                     Koen olevani "uusi mies", monellakin tapaa. Yksi suurimmista muutoksista on sivuun heitetty nikotiinipurkka 5 päivää sitten. Aivan kauheita vieroitusoireita, ainakin ajoittain. Söin varmaan n.30 palaa/pv nikotiinipurkkaa, jonka max.suositus taitaa olla 10 hujakoilla. Riippuvuus oli (huomaa aikamuoto) siis suuri. Nikotiinipurkkaa aloin käyttään n.6-7.v sitten, kun lopetin tupakan polton. Välillä oon tuota nuuskaustakin harrastanna, mutta nyt en siis MITÄÄN! En, vaikka Ylivieskaan veisivät pakkopaidassa - joka ei ole ollenkaan mahdotonta...

               Jotenkin tuntuu kuin ajattelisinkin monista asioista eri tavalla. Uskon sen johtuvan kuitenkin 99,9% vieroitusoireista. Outoa aikaa todella. Lisäksi tietysti keskittymiskyky ei ole ihan samaa luokkaa kuin lehmän hermoisena nikotinistina. Mutta jospa sekin siitä palautuu. Olo on tietysti aika levoton, joten tässä oikein oottaa milloin on niin paljon palautunut Kempeleen ponnistuksesta, jotta pääsee kunnolla treenaan. Eikä tässä oikein oo muutenkaan vielä mieltänyt todeksi tuota Kempeleen aikaa, kun tuli tuo noin jytky kehitysloikka ihtellekki pienoisena yllärinä.

              On tosiaan nuo lihakset olleet kuin lottoarvonnan jälkeen omituisen tuntuiset - ihan kuin oisivat väärissä paikoissa ja väärin päinkin. Tän päivän huolteluiden jäläkeen tosin kapulat tuntui jo paremmilta. Ihan päivä kerrallaan tässä lepäillään ja ootellaan, sekä aina johonkin väliin pientä palauttavaa nakellaan sekaan. Esim. tänä aamuna olin aika yllättynyt tuosta kevyen aamuheräilyn vauhdista. Ehkä se oma taso sitten on todellakin noussu, ja vielä Kempelettäkin edeltävistä harjoitteista. Silti ei vielä tiiä varmaksi, milloin sitä uskaltaa sen 1000m testilöisen käyä nakkaan. Alunperinhän suunnittelin sitä keskiviikolle, mutta se taitaa tulla liian pian. Ei vihti kuitenkaan paikkoja särkiä, jos tuntuu ettei oo vielä valmis irrottaan sokkaa keskiviikkona. Mutta eihän sitä tiiä, yleensä oon aika nopiaa palautunut.

              Huomenissa on taasen aamuhugia tarjolla. Aamulenkille en pääse, joten käyn ilimeisesti iltamassa nakkaan n.15km kiekuran, jos kapulat toimii. Vois asua ihan tuolla jossain 135 sykkeen tietämissä, eli kevyellä mennään. Keskiviikkona joko 1000m testi + kympperöinen kevyttä kylykeen tai sitten jotain reppujuoksua, elikkäs jotain retkeilyä = erittäin kevyttä ulukoilua. Kaikki käy, menipä tämä toipuminen sitten missä aikataulussa tahansa. 

             Aika hauska tuo mun valmentaja, siis oma pää. Sieltä tulee yleensä n.vrk ennen seuraavaa treeniä 1-2pv suunnitelma ja sitten niitä aletaan vain ajaa servereihin ja lokitiedostoihin. Harvoin se tuo nuppi mitään yllätyksiä järestää. Toki joskus jotain pientä, joskus lyhyemmälläkin varoajalla. Nyt tosin tiedän, että tästä pikku hiljaa alkaa treenit vissiin tähtään tuonne La 1.9.2012  järestettävään Vaasan maratoniin. Se voipi hyvinkin olla vuojen viimeinen maratonkisa, jollei sitten hyvä sää osu tuonne Haapajärven kauniston maralle, jossa on tunnetusti supernopea reitti.

            Syksyksi ois tarkoitus jotain elämys/ultraretkiä pukkia menemään, jos kalenteriin osuu sopivasti. Jotain porukan juoksu/kävely-vaellusta ois myös mielen päällä. Täytyisi tässä myös ennättää ennen Vaasan maratonia vetää hieman loikka/hyppytreeniä, jotta sais potkua koipiin. Koen ne niin vaikuttaviksi, kenties salaiseksi aseeksi - hoooo. Penkkiäkään ei oo päässy/ehtiny tekemään, mutta vähissä oon koittanut omien jumppien sekaan etunojailla. Eli aika lailla mennään kauhialla tohinalla eteenpäin, ilman päätä ja häntää - mutta ihan hyvää näyttää tulevan.

Hyvää draivia lukijoille!!!

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 13.8.2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti