lauantai 22. syyskuuta 2012

KUN ON PUHKI - ON PUHKI

                         Koko päivän, aivan heräämisestä asti oon ollu aivan vetämätön otus. Aivan prosentin kymmenyksiä myös sairaaksi tulon viitteitä. Enemmän kuitenkin edelleen viime viikon kovasta menosta palautumattomuutta, sekä eilisestä varsin miehekkäästä treenipäivästä niin ikään. Eilenhän tuli nääs veivattua 8km+10,2km +215 hyppyä/loikkaa. On jalat melkoisen puhki-tyhjät.

               Mietin tuossa päivän kuluessa, jos skippais tän päivän vetotreenin. Ajattelin kuitenkin kokeilla miten puhki-poikki olen... kentälle päästyäni mietin kyllä enemmän kuin kerran, että mitä ihmettä mä täällä teen. Veto oli niin poissa. Eipä tuo verryttelykään muuttanna kehnoa virettä. Jotenkin lihaksetkin oli kipiät ja jumissa, väsyneen ja puhkinaisen olon lisäksi. Eli melkoisen erikoinen lähtökohta. Tulipahan kuiten-niin kokeiltua.

              Tarkoitus oli ruimia kymmenen rentoa ja tekniikka painotteista tonnin vetoa. Heh,heh... yhdessäkin oli tekemistä, eikä tekniikka pysyny kasassa missään vedossa. Jalat oli niiiin voimattomat. Tämän tästä juoksu muuttui huomaamatta hölkäksi = unohtui juosta - vetoharjoittelussa. Kuvastanee hyvin valmiustilaa. No, kolme vetoa jaksoin venyä kentällä. Vetojen ajat olivat kyllä paljon olotilaa paremman näköisiä = 3.55, 4.05 ja 4.02.

              Olin kolmen matalatehoisen vedon jälkeen niin puhki, etten tahtonu jaksaa vetää kahden kilsan loppuverkkaakaan. Tonnin vedot jäi nyt Vk-reipas/kova välimaastoon, eli perus lenkki-intervallitasolle. Kyllä tässä nyt mietin, että mitenköhän sitä ennättää toipua tästä maanantai-illan Cooperin-testiin. No, onneksi oon yleensä toipunu aika nopiaa. Täytyy luottaa, että niin kävis tälläkin kertaa. No, kylläpä sen tietysti jo maanantain varhais aamun kevyellä 6km valmistavalla lenkillä sitten näkee, mikä on äijän vireystila. 

           Mulla on aika hankalasti huomenna su:na iltahugi ja heti perään maanantaina aamuhugi. Mut ei siinä mitään, jos vain alkaa kapulat palautuun. Työ ihtessäänhän on tässä kunnossa melkoisen kevyttä - jopa palauttavaa/aukasevaa. Niinhän sen tietysti pittää ollakkin. Suurimmat paukut pitääkin jäähä vapaa-ajalle. Tosin nyt juuri tällä hetkellä on lipas tyhjä. Söiskö perhana Kismetin niin ois kruunu tälle surkeudelle (heh-heh...).

            Ilman kaikenlaisissa olotiloissa reenejen yrittämistä ei voi koskaan saada selvyyttä, missä olotilassa voi reenata ja mitä - ja minkä verran. Nyt olen taas hivenen viisaampi. Eli enää vain tosi tyhmä. ;=))

            Parempia Cooperin viimeistelyjä muille!!!

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 22.9.2012
          

6 kommenttia:

  1. Niinhän siinä kävi mullekkin, kun sanoin sulle... että kantapää on tänää juilinut pahuksenmoisesti, ihme aaltoliikettä :( vaikka Jarkko totesi, että tutut ovat tuntemukset; yhtenäpäivänä oireeton toisena kipuja. Niin, että tämmöstä cooperin viimeistelyä... en oo ihan vielä luovuttanut! Mutta tsempit sitte cooperiin, jos en ilmaannu paikalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän peukkuja! Välistä turhankin jännää touhua tämä meijjän urheilu hommat. :)

      Poista
  2. Pidä onni nyt lepoa maanantaihin. Hierontaki vielä pitää koivet väsyneenä. Kolme höykytystä lyhyen ajan sisällä ei voi olla tuntumatta. Ja Päivikki se on sitä plantaarifaskiitti-potilaan arkea. Mulla vieläki toisinaan vähä oireilee kantapää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävi ihtelläki mielessä tuo sinun antama x3 x90min hieronta settikin. Ja tosiaan nuo eilen vielä hieronnan jälkeisenä päivänä vedetyt 215 hyppyä/loikkaa PIENILLÄ palautuksilla vetää yleensä jalat aika hilloksi. Kyllä tästä palautuu, mutta maanantaiksi... se on hiinä ja hiinä. Jep, huominen vapaa (iltahugi). Aamusta vain venyttelyä yms. palautumista jouduttavia venkoiluja.

      Poista
  3. Nappaa vaa cosmos kismetti hyvällä omallatunnolla ja ota vähä lepiä! Täällä ahteella nautittu saunalenkiksi reippaat 14km hölökkä. Keskelle napasin pari kilsaa 4.30min/km vauhteja. Sen jälkeen meniki 10sekundia korkeassa polviasennossa! :) Keskariksi 5.46min/km. Jalat täysin jumissa torstain ukkojumpasta, mutta kyllähän kermottu matkanvarrella... meinaan kyllä itekki vetästä vähä la illan mättöä! :)

    T. -konde-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei piässy tälläkään viikolla mihinkään jumppaan. On nuo meiän perheen aikataulut kaikkea muuta kuin normaalit = molemmat 3-vuorotyössä - eri tahissa, pääasiassa... Ootpa vetänyt hyvän RAASTON. :) Konde kohta kovassa tikissä. Keskarista päätellen oot maltanna vetää kevyet kilsat järkevän kevyenä. Ps.Toivotaan, että saahaan sutkin mukaan ma:n raastoon. :)

      Poista