sunnuntai 16. syyskuuta 2012

OHUELLA LANGALLA RAASTAMISTA

                             Mikä päivän aloitus! 33km nautintoa, raastoa, kaikenlaisia fiiliksiä - auringon nousun ihailua. Huh, huh - suomeksi; perse huutaa armoa. Nämä kehittää, mutta ei saa jää poteroon - voipi muuten tulla vaikka lihakset kippeeksi. Iltapäivällä/Illalla pittää ehkä lyhyttä kevyttä nakata/ -ja jumpata/venytellä = palauttaa tilanne stabiiliksi <-normaaliksi tilaksi. Mutta itse päivän aloitukseen...

                   Olin laatinut harrastelija/hönnystelijä Cosmokselle aamulenkiksi 32km kiekuran. <- 21km kevyttä retki lätkyttelyä + 4km maratehoilla + 4km puolimaratehoilla + 3km kanttusta/konttausta. Muuten tuli tuo tehtyäkin, mutta kanttasin ja konttasin peräti 4km ennen kuin kompastun porraspäätyyn pilvenpiirtäjämme ovella. Lähtölaukaus oli tarkoitus pammauttaa klo.6.45, joka toteutuikin minuutilleen. Heräsin jo könyämään ylös siinä ennen viittä, että ois ees jotenkinsa hereillä ennen aamujumppaa. Latasin juomareppuun tasan 2Litraa Maxim energiajuomaa pikkasen suosituksia laimeempana. Otin lisäksi mukkaan kaks Eloveenan (pitäs saaha kyllä Eloveenaltakin isot mainosrahat, kun hehkutan niijen kuivia patukoita, prr..) patukkaa. En oo vielä jaksanna kahtua, palioko tuota Maximinin litkua jäi tuonne juomasäiliön pohojalle. (EDIT: maxim-juomaa meni 1,4L) Pari törräystä koitin muistaa ottaa/15min. Ihan en nuin tihiään muistanna, mutta eipä tuo haitanna/hijastanna.

                   21km kevyttä retkijuoksu-ossuutta lähin lätkytteleen reppu selässä ekat n.8km Jonte-Kondelle mutkien kautta sellaista n.5:20-5:25 vauhtia. Jonte-Konden kanssa sitten ihhailimme aamu auringon nousua, joutsenten lentoa ja mm. metsän autuasta hiljaisuutta, kauneutta, täysin rinnoin. Väli 8-21km tuli lepposasti nippa-nappa alle 6min/km viheltely hölökkää = ideaalia pitkän naatiskelua. Mehtä miehiäki näky olevan liikkeellä jokunen. Hieman tuota koirapelekoakin sai taas vähemmäksi, kun yksi ajokoira kävi nuuskaseen lahetta, todeten, että kylläpä haisoo vanaha liha.

                  21km kohdalla sitten retki vihellettiin poikki kerta laakista. Siitä oli määrä alakaa RAASTO -ossuus. Välin 21-25km vedin Jonte-Konden kanssa minun maratontehoilla. Aluksi räpsähti jopa 4.37 kilsa, mutta meno siitä vähän kuiten-niin taantu ja tuo 4km pätkä meni lopulta 4:54 keskarilla. Tuolla pätkällä oli vielä hyvin vara jopa pelleillä. Tuli puitua nyrkkiä a´la diegoarmandomaradona v.1986, tsemi mielessä, jumalan kädellä. Jep, oli kyllä esipelkoja helepompi tuo pätkä. Tuli tosi nättiin, eikä ahistanna/tuntunu pahalta ollenkaan. Se on nääs aika hankala nostaa yhtä-äkkiä sykkeitä +20 pykälää, kun on veivannu sellaisilla 125-135 tehoilla 21km ekaks alle retkihölökkää.

                 Hieman ennen Jonte-Konden kotitienhaaraa alkoi sitten tojellinen raastojen raasto, eli väli 25-29km puolimaraton tehoilla. Luulin kyllä suhteellisen helpon maratehoilla vedetyn ossuuven jäläkeen, että selviän aika ok. tuon välin 25-29km. Olin väärässä. En ehtinnä kuin tykittää 500m puolimaran tehoilla oli jo jalat hapoilla ja pölkkyisyyttä viestien. Tuon ossuuven kaks eka kilsaa meni kuiten-niin meleko kohtuuvella, vaikka legendaarisesti PÄÄ ALKOI PEHMETÄ. Vintti alkoi elää odotetusti omaa lässyn-lässyn eloaan = Jos lyhentäis tän puolimaratehoilla vedettävän pätkän 2km:n... tai edes 3km:n... Aivan ihmeellistä, miten kaikki tuntuu hyvältä 25km kohdalla ja 27km kohdalla pää on jo niin pehemiä, että haluais lopettaa raastamisen. On se niin heikko, mutta hyvä ny, että PÄÄ JAKSOI taistella sen 4km myös puolimaratehoilla.

                 Oli kyllä se tuon pätkän vimonen kilsa yhtä tuskaa. Jalat täynnä maitohappoja, hengitys raskasta, vastatuuli ja PEHEMIÄ PÄÄ. No, huomasin kyllä ensimmäisellä Vk-kovan jälkeisellä kanttaus/konttaus kilsalla, että oli se pää sittenkin ollunna aika kova. Juoksin kyllä ihan jalat alta, sillä konttasin välin 29-30km aikaan 6.47!!! Nippa-nappa pääsin ohi aamukävelijöistä. Rullailin 4km tuota jalatonta loppuverkkaa.

                Tästä jäi kahdelta kantilta pääajatukset. Toinen kantti osaa arvostaa, kun pystyy noin pitkästi nauttimaan juoksusta. Oon tyytyväinen, että oon terve ja pystyn juokseen - ja vielä näin pitkästi. Kunto on aika hyvä siis. Toinen kantti, se mikä arvioi näitä hommia kriittisemmin, ei oikein hyvällä kahto, että tuo pää yrittää nuin nopiasti kantata näitä raastoja finaaliin. No, näillähän se harjaantuu. Ja ihan ok. han tuo kesti, vaikka niskuroi sen minkä ehti vimpat 2km vika raasto pätkästä. Eli 33km aamulenkura oli tännään tällainen. <-Oikealta yläkulmasta View metric, jos näkyy data maileina. Laskeskelin varsten, että tuo tämän aamun hortoilu oli sellaista n.3.54 -maratonvauhtia.

                Muistakaahan nauttia = hölkkäillä!!! ISOT KIITOKSET Jonte-Kondelle loistavasta lenkkiseurasta. Jonte-Kondehan oli mukanani välin 8-25,2km. Hyvä kuntoinen nuori(heh-heh)mies.

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 16.9.2012.

4 kommenttia:

  1. Melkein kateeksi käy, kun teit noin upean raaston.
    Pää ja fysiikka saavat tuollaisesta roimasti lisää kuntoa, vaikka harjoituksen aikana tuntuiskin heikolta. Kehitys tapahtuu tietenkin vasta treenin jälkeisessä palauttelussa ja levossa.

    VastaaPoista
  2. Pakko vähän jeesata kaveria bittimäessä. On nimittäin jo kolome Jonte-Konde tiukkaa kommenttia hävinnä bittiavaruuteen... Jospa hän saisi murrettua nivala66-sivuston tiukan muurin ja saisi viestit jatkossa läpi. :=)

    Uusimassa Jonte-Konde virkkoopi näin:

    "Olihan siinä mahtava aloitus päivälle! Kiitokset vain Cosmos-Frontelle. Raastokin maistui ja lenkkari oli hyvin syönnillään. Tosin Jonte-jänis hyppäs radan sivuun ennenkuin raasto muuttui infernaaliseksi...

    T.Jonte"jo ikämiehissä"Konde "

    VastaaPoista
  3. Testi postaus vol. 3.

    T. Joni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonte-Konde mursi muurin. Heh, heh... Mietin tuossa, että sussa on kyllä paljon potentiaalia. Jotenkin juoksit tännään niin heleposti - lopussakin vejit aika keveesti ohi 4:40 tahin ;) Sulla ois lahajoja. Vaikka tietysti ei kannata hirveitä johtopäätöksiä tehä kun juoksee umpilahjattoman kanssa, heh, heh...

      Poista