lauantai 20. lokakuuta 2012

NEUVOTTELUT KÄYNNISSÄ...

           ...vai jumissa?!? Oon keskustellut viime viikkoina - varsinkin päivinä - kovasti itseni kanssa siitä, menenkö Joensuun 12h kisaan vai heilautanko napsakkaan vaelluksen tuona viikonloppuna, 17-18.11.2012. Nythän tuohon ratkasuun löytyy vastaus VIIMEISTÄÄN sunnuntaina klo.21, joka on takaraja ilmoittautumiselle ULTRAVAELLUS 2012:lle mukaan. Kumpi sitten on parempi ratkasu mun mielestä? Molempi parempi = molemmissa, sekä Joensuussa että vaelluksessa, saa olla tekemisessä kestävyyspainoitteisen suorituksen äärellä.

             Ihan sellaista woo-doo tilaa mentaalipuolelle hakiessani, kävimme perheen kera ruokailemassa, hakemassa selkeyttä ajatustyöhön... Joensuuhuun vai Pirttiveelle? Ilmeet olivat miullakkii vakavammat kuin konsanaan NHL-neuvotteluissa?



                Sen verta kyllä kyrsii tuo NHL-lakko, että en tiiä vihtiikö siitä ees mitään enempiä jaaritella. Molemmilla puolilla, niin omistajilla kuin pelaajillakin on liiaksi ego pelissä. Täytyy nyt toivoa, että Bettamanin Kartsa ja Fehrin Donaltti ovat sen verran viisaita miehiä, jotta saavat ratkaisun tuohon ärsyttävän hitaaseen soppaan kohtuu pian!


               Joka asiassa on hyvät puolensa - niin myös tietysti NHL-lakolla. Ehimpä minäki ainaki yrittää harjoitella enempi... Pidin tuossa CosJon -vaelluksen jäläkkeen PERÄTI yhen vapaapäivän. Sen jälkeisenä VIITENÄ päivänä oon ollunna ällistelemässä nuilla Nivalan teillä, poluilla ja penkereillä sen KUUS kertaa (74,5km/5pv). Kyllähän tuo tämän kuntosella näkkyy jo tuntuvan = lihaksetki muka kipiänä ja elimistöki moittii HURJAA (heh, ei toudella) harjoittelukuormaa (ottaa mahalihaksiin tää nauraminen) korkeiden sykkeiden muodossa.


                Aattelinkin TAAS huomenna pittää lepopäivän. Eikaitse muu auta, s-tana!!! Huomenna ootanki (miksei myös jo tänäänki) VIIMEISTÄÄN ilmoittautumistulvaa ULTRAVAELLUKSELLE. Että oon kuulolla, ja tutkailen e-mailia ja puhelintani yhtenään toivossa, jotta jollaki/joillaki riittäis hulluutta ja seikkailuintoa lähteä häröileen tuonne Nivala-Sievi-Toholampi linjaston metsikköihin. Ne on kuulkaas rentoja reissuja, eikä siihen tarvi mitään erikoista kuntua. Vauhti on lepposta ja taukoja pidetään miten paljon tarvitaan = ihan lomailua, mutta LOISTAVAA peruskestävyysharjoittelua samalla. <-- ONKO SULLA POKKAA??? :=) Yksi sivu muutes on n.43,6km. Mittasin eilen tarkemmin, mutta perkule tuo Mozilla kaatu just ennen tallenusta, joten täytyy koittaa jos vielä tännään vihtii mitata uuvestaan.


             Maanantaina aattelin joka tappauksessa tehdä ERITTÄIN kevyen 8km lenkuran. Joko varhaisaamuna tai sitten laiskan miehen tavoin vasta iltamassa. Tiistai-aamupäivälle oon budjetoinu 10km TESTI RÄÄKÄSYN! Jos saispi vaikka hiilattua kympin enkasta n.2min pois = alle 45 min (nyt 46.44) niin oisin HIRVIÄN tyytyväinen... hetken. Marginaalisen hemoglobiinin laskun - tai muun heikotustilan - aiheuttamana kunnon laskun ajat ovat ONNELLISESTI takana päin ja nyt näyttää jopa, että oisin NOUSUkunnossa. No, senpä näkee tiistaina. Ainakin askel on tuntunu ihtestä napsakkaammalta ja datatkin tukee tätä huomiota. Että jokunen voi jo hyväsyvämmellisyyvellä kahtoessaan nähä munkin menon muistuttavan jo jonkin sortin JUOKSUA.


            Jos nyt käy niin, ettei sitten kellekkään passaappi tuo vaellus kalenteriin niin tosiaan lähen sitten Lenon huoltamana ja kannustamana sinne Joensuuhun. Sinne tietysti kovat tavotteet, eli varsinainen tavoite on +110km/12h. Onhan se kova tavote mulle, kun 12h enkka on n.80km vuoden 2011 Onnin kierrokselta. Parantaa pitää siis +30km tuosta. Kova rasti, mutta koen olevani valmis leimaamaan sen. Ugh!


             Eipä tässä nyt mittää muuta ihmeellistä. Jos kävis tuossa parin tunnin päästä toristamassa, kun velipoika yrittää kakistaa tuossa naapurissa olevassa isossa, kermanvärisessä puurakennuksessa jotta TAHDON. Saa nähä jääkö se sana keuhkoihin, eturiviin vai kantautuuko aina kanttorille asti yläpartsille. Pitää koittaa jotenki taiteilla niin, ettei paliua ihte menis munttaamaan tuonne suureen suuhun, kun just on saanu aivan VÄHÄN painua liikahtamaan alaspäin. Toiveissa, että siinä hommassa jatkuis jonnin aikaa hyvänlainen alamäki ja tulevalla avioparilla taasen puolestaan auvvoinen ja tasanen meno.


    Muistakaapa lenkkeillä siellä!!! Ei se kunto kasva perse penkissä, s-tana!


 EDIT: Huom!!! ->>> MÖKIN OMISTAJA SUUNNITTELEE LÄMMITTÄVÄNSÄ ÄITINI KANSSA MÖKIN JA SAUNAN VAELTAJILLE VALMIIKSI!!!! Kenties makkaratkin tirisevät jo makkaranpaistolaavulla valamiina. Liian lököreissu? 
             HALUKKAISTA EI OLE VIELÄ KUULUNUT... 

TÄSSÄ vielä noin 43,6km REITTI. 


EDIT 2: Tänään kirkollisissa neuvotteluissa pääsivät osapuolet puolen tunnin jaarittelun jäläkeen yhteisymmärrykseen. 



Tuossakin hommassa tarvitaan uskoa, toivoa ja rakkautta!?

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 20.10.2012

5 kommenttia:

  1. Hyvä cosmos että jaksat innostaa porukkaa liikkumaan ja meille velliperseille "vähäisen" potkua persiille! Kevätpuolelle vois kyllä sitte katella jonku nautinnollisen lenkuran vai hä!

    Liikunnan riemua!
    T, Jonte

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taijjetaan olla aika lailla saman kuntoosia ja ikääsiä kavereita. ;) ... Kyllähän sitä voijjaan suunnitella. Vuodelle 2013 on kolome kisaa jo alustavasti puukattu (maaliskuun lopussa Toholammella täysmaraton, toukokuun alussa Pidisjärvi piikki = puolimara rääkäsy, sekä elokuussa HCM... 24h kisa ois tarkoitus jostaki löytää myös. Katsotaan miten niitä löytyypi, sopivia. Katsellaan ja katsastellaan + koitetaan välistä muistaa reenailla.

      T:

      Poista
  2. Joensuu Night Run 12h kisaan osallistumismaksu maksettu. Focus sitä kohden ja retkilenkuroita heittelen siihen valamistautumis hommeleina.

    VastaaPoista
  3. Tillarilta hilipalle ja takasi -vaellus. Tai legendaarinen aittoperän sillalle -vaellus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, Lasse! Hieman vellillähän se reitti on, mutta miksei extreme -henkiset voisi lähteä mutaa pelkäämättä. ;=) Sauvakävelyvaellusta vois kans kokeilla. Koitan laittaa tulille johonkin rakoon ko. hankkeita. Ps. Varmaan lauantaina on kuiten-niin ohjelmassa hieman pidempi retkijuoksu Joensuun erikoisharjoitteena.
      Tsemppiä lenkkeihin!!!

      Poista