perjantai 11. tammikuuta 2013

JOULU VOL.2

                     Alkaa kohdallani 19.1.2013, kun NHL palaa VIHDOIN viimein työsulustaan. Saaga oli nii-iiin pitkä, kyllästyttävä, ahistava ja-ja-ja, ettei siitä enempää. Pääasia, että kiekko tippuu jäähän ja pääsemme taasen nauttimaan USKOMATTOMISTA pelaajista - taikurimaisista suorituksista.

                  Kuten omassa reenissäkin, myös noiden nhl-pelaajien suhteen, arvostan sinnikkyyttä ja antautumista. Olen seurannut lähes koko pienen ikäni maailman lahjakkaimpien ja parhaiden pelaajien edesottamuksia. On helppo yhtyä näkemykseen, että maailmassa on ollut mm. viimeisen 25-vuoden aikana tajuton määrä lahjakkuuksia. Jopa maailman kaikkien aikojen parhaimmat pelaajat, kuten Wayne Gretzky ja Mario Lemieux olivat enemmän lahjakkaita kuin potentiaalinsa kokonaisvaltaista käyttöä. He olisivat voineet olla mielestäni vieläkin parempia halutessaan. Oli liian paljon iltoja, jolloin he saavuttivat pisteensä puolivaloilla tai jopa katosivat kuvasta.

                Nykyjääkiekkoilijoista karmaisevin esimerkki on lahjakkuuden hyväksikäyttämättömyydestä Ryan Getzlafin muodossa. Siinä on valumassa äärimmäisen kovat lahjat hukkaan. Pavel Datsyuk saattaa olla 55min pelistä mr. näkymätön ja heilauttaa sitten taikasauvaansa 2-3kertaa ja kerätä koko pelin tähdet itselleen. Myös Datsyuk voisi olla vieläkin parempi halutessaan.



               Kun on oikein hyvä - lähes täydellinen - saa usein myös kohtuuttoman paljon ilkeitä kommentteja osakseen. Tästä on parhaista parhaimpana esimerkkinä lajin kiistaton ykköspelaaja, Sidney Crosby. Hän on ainutlaatuinen pelajaa, jossa yhdistyy ERITTÄIN HARVINAISELLA tavalla niin lahjakkuus kuin PYYTEETÖN työnteko, jolla hän on tullut aina vain paremmaksi. Crosby on pelaaja, joka haluaa voittaa. Hän ottaa ohjat käsiin aina, kun tilanne eniten sitä joukkueeltaan vaatii. Hän on tehnyt samalla lukuisia nhl-ennätyksiä, joista on jäänyt jo pitkä lista hänen nimensä perään. Crosby on 25-vuotta, ja voi siis olla vielä lukuisia vuosia maailman paras. Hän tietää, että se vaatii vuosi-vuodelta enemmän ja enemmän töitä - ja juuri sen vuoksi hän on ollut maailman paras jo 7-vuotta putkeen.

               Crosby teki kaudella 2010-11 uskomattoman 25-ottelun pisteputken, välillä 5.11.2010-28.12.2010. Pisteputken aikana hän tehtaili mielettömät 51 pistettä (27+24). Crosby mätti pisteputken aikana mm. kolme hattutemppua. Alla video, jossa pisteputken kaikki pisteet!!!


               Yksi hauskimmista Crosbyn taidonnäytteistä on ehdottomasti se hetki, kun hän juoksuttaa niin ikään maailman parhaimmistoon kuuluvaa Ottawa Senatorsejen tähtisentteriä, Jason Spezzaa... Kas näin:



            Olympia kultamitalin ratkaisun kaiketi kaikki muistavat?



            Uudet lukijat eivät ehkä tiedä skitsofreenistä minääni, jossa luen valtavalla antaumuksella Suomen sotakirjallisuutta, Esa Anttalan kirjoittamia teoksia - mutta toisaalta kannatan Suomen sijaan KANADAA jääkiekossa. Ja Sidney Crosby on minulle se ykkösnimi tällä hetkellä. Olkoonkin, että olen ylipäänsä aivan täpinöissäni nhl-jääkiekosta, ja varsinkin kanadalaisista pelaajista. Ehkä siksi, että kanadalaiset pelaajat yrittävät kaikkein eniten ja ovat usein myös vieläpä lahjakkaita. Oman tien kulkija siis myös tässä asiassa. Aivan hullua, tiedetään.


             Vielä erikoisesta pelaajasta, ja tietysti kanadalaisesta, muutama sana. Eli Jonathan Toews. Hän on mielestäni pelaaja, joka tekee kaikkein eniten töitä, ja on vieläpä hieman lahjakaskin. Mikäli hänellä olisi likimainkaan parhaimpien lahjakkuus, olisi  hän vallan ylivoimainen tällä planeetalla.


     
             Mikäli joku on lukenut TÄTÄ postausta tähän asti, on hän mitä ilmeisemmin hieman retkussa hokiin. Hyvä niin. Vielä lopuksi nimittäin yksi pelaaja, jonka haluan tähän hätään nostaa, eli Rick Nash. Hän teki muutama kausi sitten maalin 3-5 alivoimalla!!! Vakuuttava panssarivaunu?



Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 11.1.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti