torstai 2. toukokuuta 2013

KAUNISTELEMATTA - JO ON PERKELE!!!

                      Kylläpä näköjään teettää pallautua sunnuntain testi kympistä. Ei meinaa sitten pallautua, ei sitten perkele millään!!! Hyvähän se tietenkin on, että kerrankin sai ihtestä niistettyä niin nirrin pois, että ukko ottaa lukua vielä monta päivää testin jälkeenkin. Nimittäin maanantaina ja tiistaina annoin vain tosi kevyttä palauttavaa hölkkää jäykille jaloille. Eilen pidin sitten herroksi ihan vapaapäivän. Eli tänään oli jo neljä päivää testistä lähes ilman mitään ihmeempää liikuntaa. Ohjelmassa oli tänään 5x500m ja 5x1km vedot.

                    Venytellessä ja vetristellessä tuntui sangen nasevalta. Niinpä kiskasin musiikit korville, geelit taskuun ja mehupullot vyölle (täytyy lauantain puolimaratonia varten vähän totuttaa ruhoa noille eväille), ja eiku menox. Kaks kilsaa verryttelin alle 140 sykkeillä @4:47 vauhilla. Aika käsittämätön vauhti mulle, kun tuntui ihan seisoskelulta. Mutta sehän kelpaa, että menee tunnetta kovempaa!?!

                    Sitten aloin nykkimään noita 500m vetoja 500m palautuksilla. Jotenkin oli vähän jäykät kapulat ja epäsopivassa tilassa tuollaiseen pieneen rytmin vaihokseen. Oikeastaan vain nostin lantiota ja koitin juosta hyvällä tekniikalla plus jonkinlaisella kuopasulla. Aika helposti tuli noilla @3:53-4:03 -vauheilla nuot 500m vedot. Mitään odottamaani lihasten aukeamista ei kuitenkaan tapahtunut... Sittenpä olikin vuorossa tonnin vedot. Jaloissa oli sen verran jumipainetta, että oli hankala saada sellainen rento ja mallikas ravivaihe päälle. Vedot tuntui aika helpoilta, kun ei vihtiny nuin jäykillä jaloilla enempääkään kuopia.

                    Kolmannessa tonnissa oli kuitenkin  meno jo niin jäykkää, jotta aattelin ARMAHTAA jalkoja ja jättää homman tonnejen osalta vain 3kpl tonneja. Tässä on tullut nyt ihan pienen ajan sisällä paljon raastoa, joten en kahtonu järkeväksi kantata jalkoja soosiksi viidettä kertaa vajaan kahden viikon sisään. Ja kun ylihuomenna on tuo 21,1km kova Vk-lenkki järven ympäri niin pitäis siihenkin harjoitukseen jäädä jonkin verran pateja.
 
                  Onhan se tietysti selvä, että yhtäkkiä näin paljon lyhyttä (1,6-12,0km) maksimijuoksua on ultramiehen ruholle shokki. Toisaalta tämä eittämättä liian iso suhteellinen kovan juoksun osuus on kasvattanut potentiaaliani huomattavasti. Tänäänkin nuot tonnin vedotkin meni kyllä aika helposti tuonne @4:06-4:15 välimaastoon, huomioiden jalkojen tukkoisuuden. Tässä tämän päivän vetoharjoitus kokonaisuudessaan. Tästä, kun palautuu tuoreeksi niin varmasti tulee kovia ennätysparannuksia. Sen aika tuskin on kuitenkaan vielä lauantaina, vaan pidisjärven ympärijuoksu menee varmasti enempi tai vähempi "vain" kovana Vk-lenkkinä.

                 Katsotaan mitä se sitten käytännössä on. Ajattelin lykätä n.160 sykkeillä menemään. Mikäli ei tämän päivän lyhyehköstä vetoreenistä nyt enää enempää mennyt tukkoon niin voisin kuvitella läiskiväni tuollaisia @4:05-4:19 kilsoja hyvän matkaa. Varmasti lopussa lipsuu yli @4:20 -lukemiakin. Täytyy koittaa pitää kuitenkin kilsa-ajat väkisin alle @4:30, joka tuntuu ainakin näin etukäteen päivänselvältä asialta, jotta sen yli ei mennä, perkele! Eli vaikka tuo kisa on mulle "vain" kova harjoitus, vedän sen silti i-h-a-n täysillä.

                 Lauantaina nähdään - tuoreena tai ei - s-tana!

Onni Vähäaho, Nivalassa ja Olkkosentiellä 2.5.2013

3 kommenttia:

  1. Ei itsesäälin häivää, ahistaa jo pelkkä datakäyrän kahtelu. Enpä taija saaha Onnin selästä tuulensuojaa Kuoppa-aavalla, aion lähteä hitaammin ja vasta loppupuoliskolla kiristää, jos jaksan. On pakko säästää vanhoja niveliä ja kerätä voimia Ouluun.

    VastaaPoista
  2. Toivotaan, ettei ota sulla nilkkaan eikä mulla lonkkiin niin eiköhän ennen illan kähämää olla Uikon pihalla. Annetaan lähtiissä Heikkilän Martille iso pussi munkkeja niin se jaksaa meitä kankeita ootella iltaan asti.

    VastaaPoista
  3. Pojat tulee maaliin ennen puoli kahta.

    VastaaPoista