Tässä NHL -seuraajille luettavaa pitkin päivää. Perinteinen NHL -tilastopäivitys on tänään luettavissa pitkälle myöhäisiltaan. Tilastot päivittyvät hiljalleen tähän blogiin.

PÄIVITYSVÄLI: 27.1.2017-9.3.2017

(KT) = Kaikkien aikojen tilastossa

KÄYTY LÄPI TOP 2000:sta  2000/2000

Erityiset huomiot:

Jaromir Jagr (FLA), 45, on elävä legenda ja KT:ssa toisena heti Wayne Gretzkyn jälkeen 1903 pisteellään, 1694 ottelussa. Jagr saavutti jakson aikana 1900 pisteen rajapyykin!  Aivan käsittämättömiä lukuja. Menneellä jaksolla Jagr oli hieman kesy kuudella pisteellään. Toki nelivitoselta ei odoteta enää jatkuvaa valtavaa tehoilua?

Aktiivien kakkosena jatkaa Joe Thornton (SJS), 37, joka nousi jakson aikana Mike Modanon ohi sijalle 23. Kymmenen pistettä jakson 15:sta ottelussa kasannut pitkäparta rikkoi ottelussaWinnipegiä vastaan 1000 syöttöpisteen rajan 13:sta pelaajana NHL – historiassa!”Jumbo Joen” saldo on nyt 1432 ottelua ja 1382 pistettä.

San Josen kulttipelaaja Patrick Marleau (SJS), 37, nousi jakson aikana KT:ssa sijalle 62. Yhdeksän pistettä kerännyt Marleau saavutti myös jakson aikana 500 (503) maalin rajapyykin. Marleaun saldo on nyt 1476 ottelua ja 1073 pistettä.

Sidney Crosby (PIT), 29, saavuttijakson aikana 1000 pisteen rajapyykin 86:ntena pelaajana NHL –historiassa. ”Sir.Sidney” on KT:ssa sijalla 84. Hänen saldo on nyt 766 ottelua ja 1008 pistettä. Huolimatta Crosbylle hieman vaisusta (17ottelua/15pistettä) jaksosta hän on yhä ylivoimaisesti tehokkain aktiivipelaajaa piste/peli –tilastossa 1,32 pistettä/ottelu –lukemallaan. Toisena ko. tilastossa on seurakaveri Evgeni Malkin 1,18 ura lukemallaan.

Henrik Zetterberg (DET), 36, pelasi pitkästä aikaa tehokkaan jakson, summaamalla 16 otteluun 20 pistettä. KT:ssa ”Zeta” nousi kuusi sijaa sijalle 111. Hänellä on nyt 889 pistettä, 983 ottelussa. Laskujeni mukaan ”Zeta” saa 1000 NHL –ottelua täyteen runkosarjan viimeisessä pelissä olettaen, että pukee jokaiseen loppukauden otteluun.

Päivitysjakson kolmanneksi tehokkain pelaaja oli Patrik Kane (CHI), 28, saalistaen 21 pistettä, 14 ottelussa. Kane nousi pistesaalinsa turvin jo top 200:n, ollen nyt sijalla 199. Kanella on 723 ottelussa 733 pistettä, eli hän kuuluu siihen kuuden pelaajan eliittijoukkoon, joiden pistekeskiarvo on vähintään 1,00pistettä/ottelu. Muut eliittiin kuuluvat ovat tietysti: Crosby, Malkin, Ovechkin, Jagr ja McDavid.

Nicklas Bäckström (WSH), 29, nousi hienon jakson 20p saaliin ansiosta 13:sta sijaa KT:n sijalle 220. ”Bäcksin” saldo on nyt 709 pistettä, 717 ottelussa. ”Bäcks” on siis hyvin lähellä eliitin pistetahtia.

Jonathan Toews (CHI), 28,saavutti jakson aikana 600 pisteen rajapyykin ja nousi KT:ssa sijalle 300. 20pisteen saldo oli jakson viidenneksi paras. Kapteeni totisen uran saldo on nyt 701 ottelua ja 612 pistettä.

Myös Mikko Koivu (MIN), 33,saavutti jakson aikana 600 pisteen rajapyykin. Mikon jakso oli hänelle sangen tehokas. 14 pistettä, 16 ottelussa. KT:ssa Koivu on nyt sijalla 310. Hänen uran saldo on 826 ottelua ja 605 pistettä.

Jakson toiseksi tehokkain pelaaja oli Dallasin kapteeni Jamie Benn, 27, joka rikkoi jakson aikana myös 500tehopisteen rajapyykin. Benn saalisti jakson aikana huimat 22 pistettä, 17 ottelussa. Benn´in uran saldo on nyt 571 ottelua ja 511 pistettä.

Vankka Hart Trophy ehdokas kauden parhaaksi pelaajaksi on San Josen jämäkkä ja tehokas puolustaja Brent Burns,32, joka tehoili tälläkin jaksolla puolustajalle huikeat 16 pistettä, 15 ottelussa. Burns on nyt KT:ssa sijalla 474. Hänellä on nyt 490 pistettä, 862 ottelussa. Uran saldo parantuu nyky tahdilla kovaa vauhtia.

Ottawan kapteeni, Erik Karlsson, 26, on toinen hirmu pisteiden kerääjä nykypuolustajista. Menneellä jaksolla Erik kasasi huikeat 19 pistettä. Hän on nyt KT:ssa sijalla 553. Kasassa on jo 443 pistettä, 544 ottelussa. Karlsson on ylivoimainen ykkönen 90-luvulla syntyneistä puolustajista.

Tyler Seguin (DAL), 25, jatkaa 92- tai myöhemmin syntyneiden ykköspistemiehenä. Seguinin saldo on nyt 422 pistettä, 493 ottelussa. Mennyt jakso oli Seguinille huipputehokas. Seguin tehtaili peräti 20 pistettä, ainoastaan 17ottelussa ja oli jakson 9:neksi tehokkain pelaaja.

Aikaisemmilla kausilla lähinnä taklaavana ärsyttäjä pelaajana tunnettu Bostonin Brad Marchand, 28, keikkuu pistepörssin jaetulla kakkospaikalla! 70 pistettä vain 67 ottelussa on huikea saldo Marchandin kaltaiselle työmyyrälle. Marchand summasi menneellä jaksollakin yhden kovimmista teholukemista iskemällä peräti 21 pistettä vain 15 ottelussa. KT:ssa Marchand on sijalla 753. Hänellä on nyt 359 pistettä,

521 ottelussa.

Patrik Laineen (WPG), 18, kanssa paljon yhdessä tällä kaudella pelannut Mark Scheifele (WPG), 23, oli taas tälläkin jaksolla huippu tehokas. Peräti 20pistettä 16 ottelussa. Scheifele nousikin peräti 115 sijaa KT:ssa ollen nyt ko. tilaston sijalla 1322.

Columbukseen treidattu Lauri Korpikoski, 30, teki jakson aikana vain kaksi maalia. Siitä huolimatta ”Korpedo” saavutti kaksi isoa rajapyykkiä. 600 ottelua (604) ja 200 tehopistettä (201). Kuusi sijaa KT:ssa noussut ”Korpedo” on nyt sijalla 1387.

Nathan MacKinnon (COL),21, jatkaa 95 - tai myöhemmin syntyneiden ykköspistemiehenä. MacKinnonilla on nyt kasassa 196 pistettä, 283 ottelussa, sillä hän on KT:ssa sijalla 1427. Menneellä jaksolla MacKinnon saalisti 10 pojoa.

Mainiossa vireessä (16 ottelua ja 18 pistettä) jakson aikana ollut Mikael Granlund (MIN), 25, jatkaa vakuuttavaa nousuaan ja nousi jakson aikana 100 sijaa KT:ssa ollen nyt sijalla 1449. ”Mikellä” on nyt 192 pistettä, 304 ottelussa.  Suomalaisten sisäisessä tilastossa ”Mikke” ohitti Sean Bergenheimin (180pistettä), siirtyen ko. tilaston

sijalle 28.

Aleksander Barkov (FLA), 21, keräsi jakson aikana 12pistettä, 14 ottelussa. Hyvä tahti auttoi suomalaisten sisäisessä tilastossa Ville Peltosen ja Pekka Rautakallion ohitse. Kyseissä tilastossa ”Sasha” on sijalla 31. Hänen koko saldo on nyt 158 pistettä, 241 ottelussa, jolla ollaan KT:ssa sijalla 1663.

Tammikuun 13.päivä 20-vuotta täyttänyt Edmontonin kapteeni ja koko liigan tulevaisuuden keulakuva, ConnorMcDavid, nousi top 2000 –tilastoon. CMD on jo 122pistettä, ainoastaan 111ottelussa. CMD on yksi kuudesta aktiivipelaajista, joiden pistekeskiarvo on vähintään 1,00pistettä/ottelu. Tuohon tilastoon täytyy olla vähintään 100 ottelua takana. KT:ssa CMD on nyt sijalla 1928. Hän on sekä 96 että 97 – syntyneistä eniten pisteitä kerännyt pelaaja. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan CMD:n seuraavaa urotekoa.

TOP 1000:n NOUSSEET:

959. Josh Bailey (NYI), 27,                      296pist.
965. Evander Kane (BUF), 25,                 294pist.
977. Patrik Berglund (STL), 28,               288pist.
981. Joel Ward (SJS), 36,                       288pist.
985. Alex Pietrangelo (STL), 27, (P)         288pist.
992. Kevin Shattenkirk (WSH), 28, (P)      286pist.

TOP 2000:n NOUSSEET:

1892. J.T. Miller (NYR), 23,                    125pist.
1906. Ryan Strome (NYI), 23,                124pist.
1928. Connor McDavid (EDM), 20,          122pist.
1944. Tomas Hertl (SJS), 23,                 120pist.
1951. Boone Jenner (CBJ), 23,               119pist.
1960. Seth Jones (CBJ), 22, (P)              119pist.
1971. Viktor Rask (CAR), 24,                  118pist.
1982. Karl Alzner (WSH), 28, (P)            117pist.
1992. Rickard Rakel (ANA), 23,              115pist.
1997. Leon Draisaitl (EDM), 21,             115pist.

TOP 2000:n TIPPUNEET:

Darren Van Impe     (P)           115pist.
Jimmy Herberts                      114pist.
Bob Girard                             114pist.
Adam Mair                             114pist.
David Tanabe          (P)           114pist.
Mike Pelyk              (P)           114pist.
Tracy Pratt              (P)          114pist.
Brian Glennie           (P)          114pist.
Mark Kirton                            113pist.
Dave Silk                               113pist.

Päivitysvälin tehokkaimmat pelaajat TOP10:

1. Jack Eichel, BUF                   19. 6+18=24.
2. Jamie Benn, DAL                 17. 11+11=22.
3. Patrick Kane, CHI                14. 14+7=21.
4. Brad Marchand, BOS           15. 11+10=21.
5. Jonathan Toews, CHI           14. 8+12=20.
6. Nicklas Backstrom, WSH      16. 8+12=20.
7. Mark Scheifele, WPG           16. 6+14=20.
8. Henrik Zetterberg, DET        16. 5+15=20.
9. Tyler Seguin, DAL                17. 5+15=20.
10. Filip Forsberg, NSH            17. 12+7=19.
11. Patrik Laine, WPG              16. 10+9=19.
17. Mikael Granlund, MIN         16. 9+9=18.

Onni Vähäaho, Nivalassa 9.3.2017

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

VERTAILUT EI MAIRITTELE

On usein tullu hegumoitua erilaisilla vertailuilla aikaisempiin vastaaviin harjoituksiin, joista on ollut luettavissa hyvää kehitystä, eteenpäin menoa. On tärkeää tasapainon ja erilaisten tilanteiden tunnistamiseks osata ja uskaltaa tehdä vertailuja myös silloin, kun vertailun tulokset näyttävät miten heikossa kunnossa ollaan aikaisempaan nähden.

Vertailu tuli mieleen eilen illalla tehdessäni kovaa vertikaalitonnia matolla. Kovaa siksi, että se on kova reeni. Sitä ei ainakaan meikäläinen pääse helpolla. Matolla ei tule alamäkiä. Ehkä se siksikin on kova. Kanssareenaajat joutuvat näkemään liki 2h tiukilla olevaa, hieman ylipainoista hölkkääjää nauttimassa itsensä rääkkäämisestä.

Alla oleva vertailutaulukko näyttää kuinka hyvin reeni puri marras-tammikuussa. Kehitys oli kerrassaan upeaa. Samalla voidaan nähdä kuinka paljon kunto on laskenut paleltumavamman johdosta tulleen tauon vuoksi. On hyvä muistaa, että ensimmäisen kahden viikon aikana paleltumavamman hoidon alkuvaiheessa kaikki arkiliikuntakin loisti poissa-olollaan, ei vain reenit. Olin lähes vuodelevossa kaksi viikkoa. Senkin jälkeen meni kolme viikkoa supistetulla arkiliikunnalla ja olemattomalla reenillä. Vasta viisi viikkoa tapahtuneen jälkeen olen aloittanut jonkun sortin harjoittelun. Edelleen jalkaterien iho laittaa haastetta, eikä ihan satalasissa voi paahtaa menemään.

Nyt alla oleva taulukko on erittäin lohdutonta kertomaa. Toki tiedän, että aikaisempien vuosien aikana tehty pohjakunto auttaa minua pääsemään ainakin lähelle tuota joulu-tammikuun tasoa ehkä syksyyn mennessä. On hyvä muistaa, että olen pian 43-vuotta. Tein lujasti töitä ja etenenin todella hitaasti omassa kehityksessäni. Minulla ei ole lahjoja juoksuun. Siksi kehitys on ollut hidasta, mutta sitä on ollut, koska olen harjoitellut 500tunnista yli 600tuntiin usean vuoden ajan. Kun vuosien työllä kasvatettu hedelmä lipsahtaa repussa olevasta reiästä kohti vuosia kiipeämääsi vuoren rinnettä alaspäin, ei sen luokse löydä hetkessä. On tehtävä töitä samalla tavalla kuin tähänkin asti. Nokan päästäni voi nähdä hien tippasevan tulevina kuukausina. Kaksi asiaa ratkaisevat: Halu ja Tahto.

HARJOITTELUVIIKKO - SUUNNITELMA

Viikko on mennyt ns. "paremmin varpain". Eli paine on kadonnut. Iho on arka kylmälle, mutta tuokin asia on hallinnassa. Nyt on käsillä talvilomaviikko niin päätänkin kokeilla pukata ihan kunnon harjoitteluviikon. Ei mitään kauheita määriä tai tehoja vaan mielestäni kehittävää harjoittelua kohti päämääriäni - karhunkierros 82km, pep 57km ja puf 171km kisojani.

Ilta Pk1 5km   = 18-20km

La:   Pk1 26km I-SR2014 Etulenkki (siellä on umpihankeakin)
         klo.6.00. ***  Etenemisrytmi 6:30min hölkkää + 1:30min kävelyä
        + Ilta: Pk1  7km   = 33km

Su:   Pk1 10km Savulanlenkki ***  klo.10.50 Olkkosentieltä ja
         klo.11.00 Uikko-Amisristeyksestä
        Pk2  7km kylänkierto ***  klo.17.00 Olkkosentieltä    = 17km

Viikko yhteensä noin 123-125km juoksua.

Viikon aikana käytettävät tehoalueet. Reipasta (141-154) juoksua viikko ei sisällä
ollenkaan (korjaus: sisälsi n.9min), mutta kovaa 5km. Alla viikon aikana suunnitellut alueet ja kilsamäärät niissä.

Pk1 = 122 keskisyke tai alempi   90-92km                                  73%
Pk2 = 123-140 syke  28km                                                            23%
Kova = yli 160syke (maitohappokynnys noin 165-167)   5km   4%

Eli aika keveillä tehoilla. Isoja tehoja vähän, mutta tässä ollaan vasta kuntoutumassa ja viikko sisältää rankan 26km lumipolku(umpihankeakin)lenkin, sekä vertikaalitonnitreenin matolla. Uskon, että tällä reenillä kunto kasvaa.

Katsotaan miten jalat antaa tämän suunnitelman toteuttaa. Niiden ehdoilla kuitenkin mennään.

Onni Vähäaho, Nivalassa 7.3.2017

maanantai 6. maaliskuuta 2017

NHL TILASTOPÄIVITYS - MAALIVAHDIT

.... Kenttäpelaajat päivitetään muutaman päivän sisällä...

NHL TILASTOPÄIVITYS – MAALIVAHDIT

PÄIVITYSVÄLI: 7.12.2016-6.3.2017

KÄYTY LÄPI TOP 300:sta  300/300

Floridan ykkösvahti, Roberto Luongo, 37, on aktiivien ykkönen ja KT:ssa sijalla viisi. Luongolla on 453 voitoa, 966 ottelusta. Luongo saalisti päivitysjaksolla vain 8 voittoa.

Upeat 17 voittoa jakson aikana summannut Ny.Rangersin Henrik Lundqvist, 35 nousi KT:ssa kaksi sijaa sijalle 14. Voittoja hänellä on nyt 403, 735 ottelussa. Samalla jakson aikana rikkoutui siis myös 400 voiton rajapyykki.

Miikka Kiprusoff on edelleen KT:ssa paras suomalainen 319 voitollaan. Sillä irtoaa KT:ssa sija 26.

Paras aktiivi-suomalainen on Kari Lehtonen, 33 (DAL) sijalla 36, 288 voitollaan, 597 ottelussa. Lehtosen nappasi Dallasin hataran puolustuksen takana jakson aikana mukavat 10 voittoa. Lehtonen on vain kolmen ottelun päässä 600 ottelun rajapyykistä.

Vasta 29-vuotias Carey Price (MTL), nousi jo KT:ssa sijalle 47. Pricella on nyt 262 voittoa, 497 ottelussa. Viisi vuotta vanhempi Pekka Rinne, 34 (NSH) on tilastossa seuraavana hänen edellään (496ott. 263voittoa).

Tuukka Raskin, 29 (BOS), huikea meno jatkuu. Rask nousi taas 12 pykälää KT:ssa ja on nyt sijalla 82. Hänellä on 197 voitoa, 381 ottelussa. Rask keräsi jakson aikana 16 voittoa joka on 9:neksi eniten koko liigassa tällä jaksolla.

Washingtonin tähtimaalivahti, Braden Holtby, 27, pelasi taas aivan uskomattoman jakson. Peräti 23 voittoa ja 7(!!!)nollapeliä vain 3kk aikana. KT:ssa Holtby nousi jo 100:n joukkoon ja on nyt sijalla 95. Koko uran saldo on nyt 293 ottelua ja 183 voittoa, sekä 31 nollapeliä.

Jakson voitokkain maalivahti oli kuitenkin Minnesotan Devan Dubnyk, 30, joka keräsi uskomattomat 23 voittoa vain 31 ottelussa. KT:ssa Dubnyk nousi sijalle 109. Hänellä on nyt 348 ottelussa 164 voittoa. Nykyinen tahti on siis sangen hurja koko uran lukemiin peilaten.

Pittsburghin ykkösmaalivahdiksi vauhdilla noussut ja tulokaskaudella heti Stanley Cupin voittanut Matt Murray, 22, on kyllä vakuuttava tilastoiltaankin. 51 ottelua ja peräti 33 voittoa! Huikea tahti. KT:ssa jo 300 joukossa sijalla 296.